Hokkaidó v bramborovém hnízdě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1-2 dýně hokkaidó
mleté maso
sůl
koření na mleté maso
vejce
možno strouhaný sýr
neloupané brambory
česnek
cibule
trocha oleje
drcený kmín
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Dýním odkrojíme vršek a vydlabeme semínka a provázky. Maso ochutíme, přidáme vejce, sýr a dýně naplníme a zakryjeme jejich odkrojeným vrškem.

  2. Omyté brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka. Plech vymastíme a sypneme na něj krájený česnek. Dále na něj uložíme naplněné dýně a okolo nich natěsno naskládáme brambory a cibuli. Osolíme, sypneme kmínem a dáme péct (přibližně na 190-200°C).

  3. Po 30 minutách brambory zalijeme smetanou a dopečeme (asi při 170°C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!