Zelený židovský salát

Recepty, Saláty

Suroviny

3 PL ořechového oleje nebo dýňového oleje
2 PL košer bílého vinného octa
250 g malých žampionů (na plátky nakrájených)
2 hlávky ledového salátu
1 hrnek sýra s modrou plísní (Niva, na kostičky nakrájeného)
1 hrnek na hrubě nasekaných ořechů
1/2 hrnku na jemno nakrájené zelené natě jarní cibulky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z octa, oleja, soli a mletého čierneho korenia si pripravíme šalátovú zhálievku, ktorou zalejeme šampiony a necháme stáť 1 hodinu.

  2. Do šalátovej misy natrháme ľadový šalát veľkosti sústa.

  3. Pridáme orechy, syr, cibuľovú vňať, marinované šampiony a dôkladne všetko premiešame.

  4. Podávame ako samostatné jedlo s čerstvým pečivom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!