Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kotlety bez kosti
- 2 velké cibule
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 KL hořčice
- 50 g uzené slaniny
- sůl
- pepř
- 5 velkých stroužků česneku
- pálivá paprika
- mletý koriandr
- olej
- voda
Postup Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Mäso nakrájame na 4 pláty, po obvode viackrát nakrojíme a naklepeme. Pláty mäsa posypeme zmesou korenia z oboch strán, avšak s výnimkou červenej mletej papriky a soli. Okorenené mäso necháme stáť.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, zázvor a cesnak na drobno a slaninu na kocky. V panvici na rozpálenom oleji sprudka opečieme okorenené bravčové plátky, ktoré až teraz osolíme, opaprikujeme a vyberieme.
Do panvice pridáme slaninu, zázvor, orestujeme a pridáme cesnak, cibuľu aj s horčicou. Po ich krátkom orestovaní vložíme opečené bravčové plátky.
Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Podávame s dusenou tarhoňou.