Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kotlety bez kosti
2 velké cibule
2 cm čerstvého zázvoru
2 KL hořčice
50 g uzené slaniny
sůl
pepř
5 velkých stroužků česneku
pálivá paprika
mletý koriandr
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na 4 pláty, po obvode viackrát nakrojíme a naklepeme. Pláty mäsa posypeme zmesou korenia z oboch strán, avšak s výnimkou červenej mletej papriky a soli. Okorenené mäso necháme stáť.

  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, zázvor a cesnak na drobno a slaninu na kocky. V panvici na rozpálenom oleji sprudka opečieme okorenené bravčové plátky, ktoré až teraz osolíme, opaprikujeme a vyberieme.

  3. Do panvice pridáme slaninu, zázvor, orestujeme a pridáme cesnak, cibuľu aj s horčicou. Po ich krátkom orestovaní vložíme opečené bravčové plátky.

  4. Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Podávame s dusenou tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!