Guláš z kuřecích žaludků a václavek
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- asi 300 g kuřecích žaludků
- 300 g václavek (mohou být čerstvé nebo i zavařené v sádle)
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- masoxová kostka
- červená paprika
- sůl podle potřeby
- lžička majoránky
- olej nebo sádlo
- lžíce hladké mouky
Postup Guláš z kuřecích žaludků a václavek
Postup přípravy receptu
-
Žaludky si očistíme, nakrájíme na menší kousky.
Na oleji si orestujeme cibuli, přidáme pokrájené, umyté václavky, chvíli orestujeme s cibulí a nakonec přidáme žaludky. Promícháme, přisypeme sladkou papriku, kterou také trošinku orestujeme a zalijeme vodou (použila jsem tlakový hrnec). Vaříme 20 minut, otevřeme, ochutíme masoxem a solí, pokud je potřeba. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme majoránku, utřený česnek a provaříme. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem.