Guláš z kuřecích žaludků a václavek

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

asi 300 g kuřecích žaludků
300 g václavek (mohou být čerstvé nebo i zavařené v sádle)
1 cibule
5 stroužků česneku
masoxová kostka
červená paprika
sůl podle potřeby
lžička majoránky
olej nebo sádlo
lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky si očistíme, nakrájíme na menší kousky.

  2. Na oleji si orestujeme cibuli, přidáme pokrájené, umyté václavky, chvíli orestujeme s cibulí a nakonec přidáme žaludky. Promícháme, přisypeme sladkou papriku, kterou také trošinku orestujeme a zalijeme vodou (použila jsem tlakový hrnec). Vaříme 20 minut, otevřeme, ochutíme masoxem a solí, pokud je potřeba. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme majoránku, utřený česnek a provaříme. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!