Odlehčené holanďáky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g kuřecího mletého masa
- 250 g mozzarelly
- 50 ml mléka
- sůl
- snítka čerstvého tymiánu
- Na obalení:
- 3 vejce
- 200 g polenty
- špetka soli
Postup Odlehčené holanďáky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí mleté maso promícháme v míse spolu s mlékem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a smícháme s masem a snítkou tymiánu.
V hlubším talíři rozšleháme všechna vejce se špetkou soli a do druhého talíře vysypeme polentu. Zvlášť do misky jsem připravila čistou vodu, protože těsto z masa se hodně lepí, tak abych si mohla namáčet ruce a dobře se mi tvarovaly holanďáky. Takže namočit ruce, vytvarovat, obalit ve vajíčku a poté v polentě. Vyskládat na pečící papír, rozpálit troubu a péct na horkovzduch při 200° C dozlatova, cca 15 minut.