Meruňkové olé řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 3/4 hrnek cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- mléko dle potřeby
- 1 velký meruňkový kompot
- meruňková marmeláda
- 2 vanilkové pudinky bez vaření (Olé od Dr. Oetkera)
- 4 lžíce moučkového cukru
- 600 ml mléka
- 2 ztužovače šlehačky
- 500 ml smetany ke šlehání
- kakao
Postup Meruňkové olé řezy
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme od žloutků.
Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme.
Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby zředíme mlékem, aby nám vznikla tekutá konzistence.
Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 200° dozlatova.
Necháme vychladnout.
Meruňky scedíme a necháme okapat.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Náplň: do mléka zašleháváme ručním mixérem oba pudinky a cukr, než nám pudink zhoustne (návod je i na obalu).
Krém nalijeme na korpus a posypeme na kousky nakrájenými meruňkami.
Povrch potřeme ušlehanou šlehaškou se ztužovači.
Povrch ještě posypeme kakaem.
Necháme v lednici vychladit, nakrájíme na řezy a podáváme.