Pečené meruňkové knedlíky bez mouky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 mozzarella
- 5 vajec
- 2 PL psyllia
- 8 meruněk - vyzrálých s plnou chutí - pak není třeba vůbec sladit
- tvaroh tvrdý na posypání
- máslo na polití
- skořice
- sladidlo - dle chuti
Postup Pečené meruňkové knedlíky bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 170 stupňů.
Připravíme grusetkové těsto. Do mixéru dáme na kousky natrhanou mozzarellu, přidáme vejce a rozmixujeme dohladka. Nesmí tam být kousíčky bílé mozzarelly. Můžete použít i tyčový mixér. Když je těsto hladké, přidáme 2 PL psyllia a zapracujeme. Necháme stát cca 4 minuty.
Mezitím připravíme plech, vyložíme ho pečícím papírem, na něj naskládáme půlky vypeckovaných meruněk.
Na každou meruňku pak lžičkou pomalu naléváme těsto. Když je hotovo, dáme péct na 5-7 minut.
Z plechu vykrojíme knedlíčky a hned servírujeme. Chutnají báječně, tedy pokud jste použili opravdu měkké a kvalitní meruňky.