Pečené meruňkové knedlíky bez mouky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 mozzarella
5 vajec
2 PL psyllia
8 meruněk - vyzrálých s plnou chutí - pak není třeba vůbec sladit
tvaroh tvrdý na posypání
máslo na polití
skořice
sladidlo - dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 170 stupňů.

  2. Připravíme grusetkové těsto. Do mixéru dáme na kousky natrhanou mozzarellu, přidáme vejce a rozmixujeme dohladka. Nesmí tam být kousíčky bílé mozzarelly. Můžete použít i tyčový mixér. Když je těsto hladké, přidáme 2 PL psyllia a zapracujeme. Necháme stát cca 4 minuty.

  3. Mezitím připravíme plech, vyložíme ho pečícím papírem, na něj naskládáme půlky vypeckovaných meruněk.

  4. Na každou meruňku pak lžičkou pomalu naléváme těsto. Když je hotovo, dáme péct na 5-7 minut.

  5. Z plechu vykrojíme knedlíčky a hned servírujeme. Chutnají báječně, tedy pokud jste použili opravdu měkké a kvalitní meruňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!