Čertovská štika

Recepty, Ryby

Suroviny

štika
hladká mouka
sůl
Harissa
rybí vývar asi 200 ml
plátek másla
strouhaná mrkev s celerem - 1 miska
strouhaný sýr - 1 miska
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  2. Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.

  3. Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme vrstvu strouhané mrkve a celeru.

  4. Do pekáčku dáme rybí vývar a plátek másla.

  5. Připravené porce dáme zapéct do trouby na 200°C přibližně na 15 minut. Při pečení podléváme jednotlivé porce vývarem.

  6. Poté dáme na každou porci strouhaný sýr, přepneme troubu na gril a pokrm ještě 5 minut grilujeme. Podáváme s pečivem, bramborem, nebo jinou přílohou, kterou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!