Polévka z kachních drůbků s drobením

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

drůbky z kachny
kachní křídla
1 mrkev
kousek celeru
1 kořenová petržel
1/2 cibule
3 stroužky česneku
malý kousek libečku
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
1/2 masoxu
lžíce pažitky
drobení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme omyté maso, všechnu zeleninu a koření, osolíme a dáme vařit na 40 minut. Uděláme drobení z 1 vejce, krupice a hrubé mouky. Nesmíme ho solit a přidávat vodu. Uděláme dvě kuličky, necháme je ztvrdnout a podle sebe je nastrouháme na jemno, nebo na hrubo. Zbytek usušíme na příště.

  2. Polévku scedíme, opatrně odebereme část tuku, aby nebyla mastná. Přivedeme k varu a vhodíme do ní 1/2 masoxu, 4 hrsti drobení a povaříme asi 7 minut. Přidáme pokrájené maso na kousky, nakrájenou mrkev a pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!