Polévka z kachních drůbků s drobením
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- drůbky z kachny
- kachní křídla
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 kořenová petržel
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- malý kousek libečku
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 1/2 masoxu
- lžíce pažitky
- drobení
- sůl
Postup Polévka z kachních drůbků s drobením
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme omyté maso, všechnu zeleninu a koření, osolíme a dáme vařit na 40 minut. Uděláme drobení z 1 vejce, krupice a hrubé mouky. Nesmíme ho solit a přidávat vodu. Uděláme dvě kuličky, necháme je ztvrdnout a podle sebe je nastrouháme na jemno, nebo na hrubo. Zbytek usušíme na příště.
Polévku scedíme, opatrně odebereme část tuku, aby nebyla mastná. Přivedeme k varu a vhodíme do ní 1/2 masoxu, 4 hrsti drobení a povaříme asi 7 minut. Přidáme pokrájené maso na kousky, nakrájenou mrkev a pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.