Cuketové palačinky z kefíru

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g cukety (2 malé cukety do 5 cm síly)
1 KL soli
3 vejce
300 ml kefíru (nebo kyšky, podmáslí)
cca 200 g hladké mouky
1/2 KL jedlé sody
lžíce pokrájené plocholisté petržele
olej na smažení
--------
zakysaná smetana (creme fraiche)

Postup přípravy receptu

  1. Cukety i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle, posolíme, promícháme a necháme odstát. Po deseti minutách je důkladně vymačkáme - vodu z nich vylijeme (je dost slaná).

  2. Přidáme vejce, kefír, petržel, v případě potřeby ještě dosolíme, metlou prošleháme a postupně zašleháme mouku promíchanou s jedlou sodou. Je dobré - jako u jiných palačinek - nechat těsto, které by mělo být husté jako na lívance, alespoň čtvrt hodiny odstát.

  3. Postupně na trošce oleje smažíme - těsto nalijeme sběračkou na pánev a oblou částí lžíce rozetřeme po celé ploše. Hotové palačinky podáváme se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!