Kmínový chléb z podmáslí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 ml podmáslí
- 550 g směsi na přípravu Sedláckého chleba
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 lžíce drceného kmínu
Postup Kmínový chléb z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vysypeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, olej, podmáslí a sušené droždí. Vše řádně vypracujeme na hladké a nelepivé těsto, které dáme na teplé místo kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, který vložíme do vymazané formy na chléb a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 40 - 45 minut.
Těsto lze můžeme připravit i v domácí pekárně, kdy nejdříve vložíme tekuté ingredience, poté sypké a necháme zpracovat příslušným programem na základní chléb.