Sulcová (huspeninová) polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 20 dkg sulcu (huspeniny)
- 2 mrkve
- 2 řapíky celeru nebo kousek bulvy
- 1 cibule
- zelená část pórku
- 2 větší brambory
- 1 klobása
- 250 ml sladké smetany
- červená sladká paprika
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- vývar (já použila uzený)
- sůl
- olej
Postup Sulcová (huspeninová) polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření, sůl, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí zeleniny. Poté případnou kyselost zjemníme sladkou smetanou, kterou provaříme v polévce asi 5 minut.