Sulcová (huspeninová) polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

20 dkg sulcu (huspeniny)
2 mrkve
2 řapíky celeru nebo kousek bulvy
1 cibule
zelená část pórku
2 větší brambory
1 klobása
250 ml sladké smetany
červená sladká paprika
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
2 bobkové listy
vývar (já použila uzený)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření, sůl, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí zeleniny. Poté případnou kyselost zjemníme sladkou smetanou, kterou provaříme v polévce asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!