Bezlepkový ovocný chlebíček

Recepty, Cukroví

Suroviny

85 g bezlepkové mouky Nomix
15 g kukuřičné hladké mouky
80 g ořechů
40 g másla
70 g cukru krupice (včetně vanilkového)
1 celé vejce
50 g rozinek
150 g kandovaného ovoce (sušené švestky, citrusová kůra, apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem a máslem. Pak vmícháme mouky a necháme chvíli odležet.

  2. Rozinky omyjeme a osušíme, kandované ovoce nakrájíme na menší kousky, ořechy nasekáme nahrubo.

  3. Vše přimícháme k těstu. Vzniklou hmotu necháme odležet přibližně 30 minut.

  4. Tvarujeme mírně zploštělé válečky o průměru 4 cm. Uložíme je na plech a zase necháme chvíli odstát.

  5. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme pomalu při teplotě 160-170°C, podle velikosti válečků i 30 minut. Hlídáme si zabarvení. V případě potřeby chlebíček chráníme pečícím papírem, aby povrch nezhořknul. Po vychladnutí chlebíček zabalíme do alobalu a uchováváme na chladnějším místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!