Řízečky po cikánsku (v alobalu)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky z kýty (nebo i kuřecí)
sůl, pepř
pálivá paprika nebo chilli koření
olej na potření plátků masa a na potření alobalu
2 větší cibule na půlkolečka
paprikový lusk
plátky dobrého sýru
4 plátky Pancetty (sicilské slaniny, nebo i angl. slaniny)
4 velké kusy alobalu na zabalení masa
Na obměny:
1) + další 4 plátky Pancetty
2) 150-200 g kuřecích jatýrek
lžička oleje
pepř, lžíce kečupu, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost a mírně ji přisolíme), pak přijde plátek Pancetty nebo sicilské slaniny (v nejhorším to spraví i plátek anglické), proužky zeleninové papriky a na to plátek dobrého sýra.

  2. Alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu v troubě při 190 st. C asi 40-45 minut. Podáváme s hranolky nebo s celozrnným chlebem. Milovníci kečupu mohou pokrm také pokapat kečupem.

  3. Obměna 1) Do plátků masa uděláme kapsu, vložíme plátek Pancetty. (Pak pokračujeme stejně, jako u základního předpisu.) Obměna 2) Kuřecí jatýrka opečeme na oleji, opepříme, zakápneme kečupem a opečená přisolíme. Rozdělíme na plátky masa a pokračujeme cibulí atd., podle původního receptu. Obměnu můžete udělat podle své fantazie, pokud přidáte oblíbenou surovinu. Pokrm snadno upečete i např. v kontaktním grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!