Řízečky po cikánsku (v alobalu)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové řízky z kýty (nebo i kuřecí)
- sůl, pepř
- pálivá paprika nebo chilli koření
- olej na potření plátků masa a na potření alobalu
- 2 větší cibule na půlkolečka
- paprikový lusk
- plátky dobrého sýru
- 4 plátky Pancetty (sicilské slaniny, nebo i angl. slaniny)
- 4 velké kusy alobalu na zabalení masa
- Na obměny:
- 1) + další 4 plátky Pancetty
- 2) 150-200 g kuřecích jatýrek
- lžička oleje
- pepř, lžíce kečupu, sůl
Postup Řízečky po cikánsku (v alobalu)
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost a mírně ji přisolíme), pak přijde plátek Pancetty nebo sicilské slaniny (v nejhorším to spraví i plátek anglické), proužky zeleninové papriky a na to plátek dobrého sýra.
Alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu v troubě při 190 st. C asi 40-45 minut. Podáváme s hranolky nebo s celozrnným chlebem. Milovníci kečupu mohou pokrm také pokapat kečupem.
Obměna 1) Do plátků masa uděláme kapsu, vložíme plátek Pancetty. (Pak pokračujeme stejně, jako u základního předpisu.) Obměna 2) Kuřecí jatýrka opečeme na oleji, opepříme, zakápneme kečupem a opečená přisolíme. Rozdělíme na plátky masa a pokračujeme cibulí atd., podle původního receptu. Obměnu můžete udělat podle své fantazie, pokud přidáte oblíbenou surovinu. Pokrm snadno upečete i např. v kontaktním grilu.