Jogurtové řízečky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g stehenních řízků
- strouhanka
- olej na smažení
- Marináda:
- 150 g bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- šťáva z poloviny limetky
- sůl a pepř
Postup Jogurtové řízečky
Postup přípravy receptu
-
Jako první smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Poté řízky nakrájíme na menší kousky, z obou stran osolíme a dáme nejlépe přes noc marinovat do lednice.
Minimálně půl hodiny před smažením řízky vyndáme z lednice a nachystáme strouhanku. Jednotlivé řízečky potom vyndáme z jogurtové marinády a důkladně je obalíme ve strouhance (na řízku nesmí zůstat velká vrstva jogurtu, protože by se strouhanka při smažení trhala a sjížděla dolů z masa).
Nakonec řízečky 2-3 minuty z každé strany osmažíme ve větším množství oleje. Hotové řízečky dáme odkapat na papírovou utěrku.