Plněné frgále z pečky - podle Bibinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto do DP:
250 ml mléka
2 žloutky
1 lžička soli
50 g sádla (rozpuštěného)
50 g oleje
citronová kůra
trošku citronové šťávy
70 g jemného krystalového cukru
500 g polohrubé mouky
sušené droždí 7 g
Na plnění:
2 tvarohy
2 vanilkové cukry
1 vanilkový pudink
krystalový cukr - jak máme rádi sladké
rozinky (nemusí být)
švestková povidla
1 lžička rumu
50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů
Drobenka:
máslo (nebo Hera)
hrubá mouka
jemný krystalový cukr
(drobenka nemusí být, já jí dávám)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny tak jak psáno a dáme na 7-kynutí.

  2. Sádlo rozpustíme. Hotové těsto dáme na vál, vůbec nemusíme podsypávat, jelikož se s těsten báječně pracuje a dá se s ním dělat prakticky všechno, rozřízneme ho na 2 kusy(kdo chce frgálů víc, udělá si víc částí).

  3. Těsto si malinko dlaní splácneme doprostřed dáme 1/4 tvarohové náplně: smícháme tvarohy s vanilkovým cukrem, práškem pudinku a dáme tolik cukru, kolik nám bude chutnat.

  4. Kolem těsto si shrneme do uzlíku, dáme na plech s pečícím papírem, nebo do dortové formy a dlaněmi roztahujeme do požadované velikosti, vyjde na šířku od kraje ke kraji do kulata a vyjdou tak velké dva.

  5. Naznačíme si nožem čtvrtiny a mažeme střídavě z další 1/4 připraveným tvarohem a povidlama rozmíchanýma s rumem a kdo chce přidá si cukr(nepřidávala jsem).

  6. Tvarohovou část můžeme posypat hrozinkama a všechno můžeme posypat drobenkou, kterou si uděláme z rozpuštěného másla, cukru a mouky.

  7. Kolem dokola potřeme těsto máslem a tím, co nám zbyde pocákáme frgály, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a až kraje zhnědnou je upečeno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!