Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto do DP:
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 1 lžička soli
- 50 g sádla (rozpuštěného)
- 50 g oleje
- citronová kůra
- trošku citronové šťávy
- 70 g jemného krystalového cukru
- 500 g polohrubé mouky
- sušené droždí 7 g
- Na plnění:
- 2 tvarohy
- 2 vanilkové cukry
- 1 vanilkový pudink
- krystalový cukr - jak máme rádi sladké
- rozinky (nemusí být)
- švestková povidla
- 1 lžička rumu
- 50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů
- Drobenka:
- máslo (nebo Hera)
- hrubá mouka
- jemný krystalový cukr
- (drobenka nemusí být, já jí dávám)
Postup Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny tak jak psáno a dáme na 7-kynutí.
Sádlo rozpustíme. Hotové těsto dáme na vál, vůbec nemusíme podsypávat, jelikož se s těsten báječně pracuje a dá se s ním dělat prakticky všechno, rozřízneme ho na 2 kusy(kdo chce frgálů víc, udělá si víc částí).
Těsto si malinko dlaní splácneme doprostřed dáme 1/4 tvarohové náplně: smícháme tvarohy s vanilkovým cukrem, práškem pudinku a dáme tolik cukru, kolik nám bude chutnat.
Kolem těsto si shrneme do uzlíku, dáme na plech s pečícím papírem, nebo do dortové formy a dlaněmi roztahujeme do požadované velikosti, vyjde na šířku od kraje ke kraji do kulata a vyjdou tak velké dva.
Naznačíme si nožem čtvrtiny a mažeme střídavě z další 1/4 připraveným tvarohem a povidlama rozmíchanýma s rumem a kdo chce přidá si cukr(nepřidávala jsem).
Tvarohovou část můžeme posypat hrozinkama a všechno můžeme posypat drobenkou, kterou si uděláme z rozpuštěného másla, cukru a mouky.
Kolem dokola potřeme těsto máslem a tím, co nám zbyde pocákáme frgály, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a až kraje zhnědnou je upečeno.