Budějická zelnice

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky bílého zelí
1 větší cibule
2 zakysané smetany
kousek másla + 3 PL máslové jíšky
ocet na dochucení
špetka drceného kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, osolíme, přidáme kmín a zalijeme vodou nebo vývarem do 3/4 tak, aby se zelí dusilo spíše ve vlastní šťávě. V průběhu vaření můžeme mírně podlévat.

  2. Když je zelí měkké, vmícháme teplé zakysané smetany (ohřejeme je tak, že do nich přidáme několik lžic horké polévky a důkladně promícháme), jinak se nám smetana srazí. Promícháme a vmícháme jíšku. Necháme projít varem cca 5 minut a dochutíme octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!