Jogurtové rohlíky se lněným semínkem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 210 g vody
- 30 g změklého sádla
- 50 g jogurtu
- 1 lžička cukru
- 500 g hladké mouky (nebo 300 g hladké a 200 g špaldové)
- 20 g mletého lněného semínka
- 2 rovné lžičky soli
- 15 g čerstvého droždí
Postup Jogurtové rohlíky se lněným semínkem
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme 2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin), dobře promícháme a necháme 20 minut pracovat. K tomuto kvásku pak přidáme zbytek surovin a dobře uhněteme příjemně měkké těsto, které necháme zakryté v teple kynout 45-60 minut.
Vykynuté ho propracujeme, rozdělíme na 12 kusů a z každého uděláme bulku. Po 5-7 minutovém odpočinku bochánky rozválíme a srolujeme do rohlíku – na plech je uložíme všechny vedle sebe.
Po 30-40 minutách kynutí rohlíky postříkáme vodou z rozprašovače (můžeme posypat celým lněným semínkem) a zprudka upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/12-13 minut).