Jogurtové rohlíky se lněným semínkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

210 g vody
30 g změklého sádla
50 g jogurtu
1 lžička cukru
500 g hladké mouky (nebo 300 g hladké a 200 g špaldové)
20 g mletého lněného semínka
2 rovné lžičky soli
15 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme 2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin), dobře promícháme a necháme 20 minut pracovat. K tomuto kvásku pak přidáme zbytek surovin a dobře uhněteme příjemně měkké těsto, které necháme zakryté v teple kynout 45-60 minut.

  2. Vykynuté ho propracujeme, rozdělíme na 12 kusů a z každého uděláme bulku. Po 5-7 minutovém odpočinku bochánky rozválíme a srolujeme do rohlíku – na plech je uložíme všechny vedle sebe.

  3. Po 30-40 minutách kynutí rohlíky postříkáme vodou z rozprašovače (můžeme posypat celým lněným semínkem) a zprudka upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/12-13 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!