Plněné papriky s rajskou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 8 bílých paprik
- 500 g mletého masa
- 2 rajské protlaky
- 1/2 sáčku rýže
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 1 l vývaru
- 2 bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- špetka tymiánu
- špetka majoránky
- olej
- cukr
- hladká mouka (nebo instantní jíška)
Postup Plněné papriky s rajskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si směs z mletého masa, uvařené rýže a jedné cibule, přidáme stroužek utřeného česneku, podle chuti osolíme a opepříme. Papriky zbavíme semínek a zevnitř lehce osolíme. Papriky naplníme masovou směsí.
Druhou cibuli nakrájíme a osmahneme na troše oleje. Přidáme protlaky, vývar, koření a papriky. Dusíme půl hodiny.
Poté papriky vyjmeme a dáme stranou (třeba do pekáčku). Omáčku přecedíme, aby byla krásně hladká, bez koření a cibule.
Ochutíme cukrem (dle chuti, já dávám tak 4 lžíce, protlaky dělají omáčku značně kyselou, ale opatrně, abyste zase nepřesladili a necháme povařit.
Poté omáčku zahustíme (moukou rozmíchanou ve vodě nebo instantní jíškou), necháme probublat a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.