Jahodové mlsání,nejen v zimním období
Recepty, MoučníkySuroviny
- 410 g jahodový kompot v konzervě
- 250 g čerstvých jahod
- 1 sáček jahodové Galaretky -ochucená
- sypká želatina z Lidlu
Postup Jahodové mlsání,nejen v zimním období
Postup přípravy receptu
-
Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na hrubší kusy.
Šťávu z jahod dáme do hlubšího hrnku přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké šťávy přidáme ochucenou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí.
Přidáme rozmixované a pomačkané jahody, vše promícháme a plníme do studenou vodou vypláchnutých silikonových formiček.
Můžeme plnit i do jiných tvořítek, ale ty nejdříve vyložíme potravinářskou folií, pro snadnější vyklopení.
Dáme uležet na 4hodiny do chladna. Poté vyklopíme na talířek a ozdobíme čerstvými jahodami.