Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 g jemných ovesných vloček
- 100 g jahelné mouky hladké
- 400 g bílého jogurtu
- trochu soli
- 1 polévková lžíce medu (stévie apod.)
- 1/2 kávové lžičky sody
- Náplň:
- 3 větší jablka nakrájet na malé kousky (strouhané pouští moc šťávy)
- skořice
- rozinky
- ořechy
- hnědý třtinový cukr (Stévie, sladidlo, med...)
- 4 tenké plátky másla
Postup Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly.
Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc vyhovovat) obdélníkový tvar základny závinu a těsto zde rovnoměrně rozetřeme, tak, aby vyšly dva kusy na plech.
Naplníme jablkovou směsí, posypeme skořicí, hnědým cukrem (či pokapeme medem atd.), přidáme ořechy, rozinky, vše podle chuti a navrch rozetřeme druhý díl těsta. To je sice již obtížnější než základna, ale s navlhčenou stěrkou jsem si poradila dobře.
Upečeme dozlatova. Ke konci pečení (cca 10-15 min před koncem) záviny lehce potřeme máslem (není nutné, jenom lépe zezlátnou).