Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g jemných ovesných vloček
100 g jahelné mouky hladké
400 g bílého jogurtu
trochu soli
1 polévková lžíce medu (stévie apod.)
1/2 kávové lžičky sody
Náplň:
3 větší jablka nakrájet na malé kousky (strouhané pouští moc šťávy)
skořice
rozinky
ořechy
hnědý třtinový cukr (Stévie, sladidlo, med...)
4 tenké plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly.

  2. Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc vyhovovat) obdélníkový tvar základny závinu a těsto zde rovnoměrně rozetřeme, tak, aby vyšly dva kusy na plech.

  3. Naplníme jablkovou směsí, posypeme skořicí, hnědým cukrem (či pokapeme medem atd.), přidáme ořechy, rozinky, vše podle chuti a navrch rozetřeme druhý díl těsta. To je sice již obtížnější než základna, ale s navlhčenou stěrkou jsem si poradila dobře.

  4. Upečeme dozlatova. Ke konci pečení (cca 10-15 min před koncem) záviny lehce potřeme máslem (není nutné, jenom lépe zezlátnou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!