Bramborovo-květáková kaše

Recepty, Přílohy

Suroviny

600 g oloupaných brambor
600 g květáku
40 g másla
sůl
Dle chuti lze přidat:
smetana na vaření (většinou není nutná)
česnek
muškátový květ
petrželka, medvědí česnek
parmezán nebo jiný sýr dle chuti
anglická slanina nebo sušená šunka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad ně a osolíme je. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud chceme, můžeme k bramborám přidat stroužek rozmáčknutého česneku nebo špetku muškátového květu. Po uvaření scedíme, přidáme máslo a šťouchadlem nebo šlehačem vše vymícháme na hladkou kaši. Smetanu ani mléko není nutné přidávat, jelikož květák má vodnatější konzistenci. A pokud ano, tak až po důkladném vyšlehání, abychom z kaše neměli polévku. Chceme-li kaši obměňovat, lze do ní vmíchat nastrouhaný sýr dle chuti, čerstvě nasekané bylinky, osmaženou slaninu pokrájenou na drobno...

  2. Před podáváním můžeme pokapat máslem, posypat bylinkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!