Žloutkové cukroví vykrajované

Recepty, Cukroví

Suroviny

4 žloutky
500 g moučkového cukru
1/2 kávové lžičky amonia (cukrářské droždí, koupíte v obyčejné drogerii)
moučkový cukr na vál

Postup přípravy receptu

  1. 250 g cukru, amonium a žloutky třeme do husté pěny, pak do hmoty zapracujeme zbylý cukr, vznikne husté tužší těsto. Na vále, posypaném cukrem, rozvalujeme a vykrajujeme formičkami jednoduché tvary. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a vkládáme do trouby, vyhřáté na 150°C, hned snížíme na 80-100°C a sušíme. Cukroví musí zůstat světle žluté. Správně upečené je uvnitř suché. Při pečení uniká z těsta čpavek z kypřidla, větrejte. V cukroví pak cítit není.

  2. Můžeme proseknout a naplnit ušlehanou pravou šlehačkou. Pak je nutné rychle zkonzumovat. Nenaplněné uchováváme v chladnu a suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!