Bramborová kopýtka
Recepty, PřílohySuroviny
- Těsto:
- 1 kg brambor
- 1 hrnek hrubé mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- 1/2 kávové lžička octa
- 2 vejce
- sůl podle chuti - cca třetina polévkové lžíce
Postup Bramborová kopýtka
Postup přípravy receptu
-
Den předem ve slupce uvařené brambory oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle.
Dáme vařit v hrnci osolenou vodu, aby byla vroucí pro vaření kopýtek.
K bramborám přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, z kterého tvoříme válečky o průměru cca 4 - 5 cm. Ty kónicky krájíme ostrým namočeným nožem tak, aby šikmými řezy vznikly tvary podobné kopýtkům. Ihned nařezané kousky - kopýtka - vkládáme do vroucí vody. Hotová jsou hned, jak vyplavou na povrch. Po vyndání do mísy je zakapáváme troškou oleje, aby se neslepovala a takto jsou připravena k podávání.