Rozmarýnové ledvinky v jogurtu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 6 ks vepřových ledvinek
- 2 PL oleje
- 1 menší cibule
- 4 deseticentimetrové snítky čerstvé rozmarýny, nebo 2 PL sušené
- 2 PL hladké mouky
- 2 PL mleté sladké papriky
- 1 PL mletého pepře
- 2 PL plnotučné hořčice
- 200 g bílého jogurtu
Postup Rozmarýnové ledvinky v jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky opláchneme, podélně rozřízneme, odstraníme močovody a nejlépe přes noc necháme v lednici namočené v nádobě se studenou vodou nebo mlékem.
Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme, poklademe na starší čistou utěrku a osušíme.
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibulku vložíme společně se snítky rozmarýnky (nebo sušenou) na rozpálený olej a necháme 5 minut zesklovatět.
Mezitím si ledvinky poprášíme hladkou moukou, paprikou a pepřem, malinko rukama propracujeme a přidáme k zesklovatělé cibulce.
Na mírném plameni bez podlití promícháváme 10 minut.
Pak malinko asi půl decilitrem vody podlijeme a necháme již pod pokličkou dusit dalších 10 minut.
V jogurtu si rozmícháme hořčici, do měkkých ledvinek vlijeme, za promíchávání necháme prohřát a můžeme podávat. Hodí se knedlík i rýže.