Bábovka vrstvená
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 120 g rozpuštěného másla
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 300 ml mléka
- Tvaroh:
- 250 g tvarohu
- 100 ml smetany nebo mléka
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 1 vanilkový cukr
- cukr krupice dle chuti
- Dále:
- čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot
- 1-2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce smetany nebo mléka
Postup Bábovka vrstvená
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin. Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme.