Květákový quiche
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na těsto:
- 330 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou)
- 170 g másla
- 6 g soli
- 1 velké vejce (nebo 2 malá)
- 60 ml vody
- Na náplň:
- 1/2 květáku
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- 100 g šunky
- 150 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek dle chuti
Postup Květákový quiche
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice.
Mezitím si obereme květák na malé růžičky a na deset minut předvaříme.
Polovinu uvařených růžiček odložíme stranou a druhou polovinu umixujeme spolu s polovinou kelímku smetany.
K pyré přidáme na oleji osmahnutou cibulku a šunku, zbylý květák, 2 vejce, nastrouhaný tvrdý sýr a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Těsto rozválíme na plát vysoký necelý centimetr, vyložíme s ním kulatou zapékací misku, kterou jsme předtím vymazali sádlem, propícháme na několika místech vidličkou a na pět minut předpečeme v troubě.
Poté do něj nalijeme květákovou směs a pečeme dalších cca 35 minut na 170°C.