Květákový salát s čedarem a slaninou
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g květáku
- 100 g čedaru
- 100 g anglické slaniny
- 1 malá červená cibule
- římský nebo ledový salát pár listů
- Zálivka:
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka cukru
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup Květákový salát s čedarem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na malé růžičky, opláchneme a povaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Salát můžeme ale dělat rovnou ze syrového květáku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme.
Ledový nebo římský salát natrháme na malé kousky a čedar nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, spaříme na sítku a propláchneme studenou vodou, necháme okapat..
Vše dáme do velké mísy, v malé misce vidličkou prošleháme zálivku, přidáme do mísy a vše promícháme. Salát podáváme vychlazený samotný nebo s tmavým pečivem.