Květákový salát s čedarem a slaninou

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g květáku
100 g čedaru
100 g anglické slaniny
1 malá červená cibule
římský nebo ledový salát pár listů
Zálivka:
2 lžíce majonézy
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
špetka cukru
sůl dle chuti
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky, opláchneme a povaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Salát můžeme ale dělat rovnou ze syrového květáku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme.

  2. Ledový nebo římský salát natrháme na malé kousky a čedar nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, spaříme na sítku a propláchneme studenou vodou, necháme okapat..

  3. Vše dáme do velké mísy, v malé misce vidličkou prošleháme zálivku, přidáme do mísy a vše promícháme. Salát podáváme vychlazený samotný nebo s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!