Květákový nákyp v remosce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 středně velký květák
- 2 cibule
- 1 dl oleje
- 150 g uzeniny (točený, klobása, uzené)
- 150 g Nivy
- 3 vejce
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- pepř
- mletý kmín
- sůl
- koření dle chuti
Postup Květákový nákyp v remosce
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme žloutky, opraženou cibuli, mouku a na kostičky nakrajený sýr a uzeninu. Osolíme a okořeníme dle chuti a celé to zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho smícháme s hotovou směsí.
Do remosky dáme hodně zmačkaný pečíci papír, nandáme těsto, rozprostřeme a přebytečný papír ostřihneme. Pečeme asi 45-50 minut.