Jáhlové škubánky s mákem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 0,5 kg uvařených jáhel (asi 150 g syrových - před vařením propláchnout vřelou vodou!)
- 150 g kukuřičné hladké mouky
- 1 vanilkový pudingový prášek
- voda dle potřeby (nebo sojové mléko)
- na ochucení:
- rostlinné máslo
- mák
- karob
- javorový sirup
Postup Jáhlové škubánky s mákem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přisypeme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby byla konzistence taková, aby z ní šly tvořit šišky).
Dáme si vařit vodu, kterou osolíme a až voda vře, tak naházíme šišky a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou. Poté hned! vytáhněte nebo se rozvaří.
Uvařené jáhly polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, karobem a osladíme javorovým sirupem.