Jáhlové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g jáhel
- 1 l vody
- 150 g hořké čokolády
- 1 vanilkový cukr
- 3 bílky
- 1 žloutek
- Krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 500 g hustého jogurtu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce chia semínek
Postup Jáhlové řezy
Postup přípravy receptu
-
Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka. Do horúceho pšena nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Občas premiešame, aby sa dobre spojila s pšenom. Necháme vychladnúť.
Bielka vyšľaháme na tuhý sne. Pridáme žĺtok a vanilkový cukor. Spojíme s čokoládovým pšenom.
Cesto rozotrieme na vymazaný plech a na 180°C pečieme cca 30 min. Kontrolujeme.
Tvaroh dobre prešľaháme s jogurtom a medom a vmiešame chia semienka.
Krém natrieme na koláč a dáme do chladničky odstáť na niekoľko hodín. Až potom krájame.