Polévka z červené čočky trochu jinak
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky drcené chilli
- 1,5 litru vývaru z hovězího nebo uzeného + kousek vařeného masa
- 7 růžiček kapusty
- 1 mrkev
- plátek celeru
- 4 polévkové lžíce červené čočky
- půl lžičky semínek fenyklu drceného nebo mletého
- sůl
- pepř
- sušená bazalka
Postup Polévka z červené čočky trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
V rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme plátky česneku, chilli a chviličku restujeme.
Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu.
Vložíme očištěné na čtvrtiny pokrájené kapustičky, kolečka mrkve, kostičky celeru a povaříme do poloměkka, přidáme čočku a dovaříme do měkka. Podle potřeby dosolíme a vložíme nakrájené maso.