Rozmarýnové hovězí na špeku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 1 kg hovězího masa, dle chuti: roštěná, špička, péro...
- 180 g uzeného špeku
- 2 cibule, velké
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř mletý
- vývar dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka s vodou
Postup Rozmarýnové hovězí na špeku
Postup přípravy receptu
-
Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové cibuli. Nakonec přidáme rozvonět i nasekaný česnek s rozmarýnem.
Maso zalijeme zhruba 400 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na použitém druhu masa. Pokud nemáme tolik času, můžeme použít tlakový hrnec nebo maso pokrájet na plátky či kostky.
Měkké maso vyndáme a necháme chvilku odpočinout, pak pokrájíme na plátky. Vývar dolijeme o potřebného množství, vyndáme větvičky z rozmarýnu (měkké lístky v omáčce nevadí) a zahustíme jíškou nebo záklechtkou na omáčku, kterou ještě dle chuti osolíme a opepříme, je-li třeba.
Podáváme s rýží, knedlíky, noky, těstovinami.