Krémová česnečka (knoblauchsuppe)

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vody
2-3 kostky bujonu
(lze použít silný domácí vývar)
1/2 paličky česneku
1/2 l smetany (10%)
1/2 - 3/4 starší bílé bagety (nastrouhané)
sůl
pepř
2 PL hadké mouky
trochu hl. mouky na jíšku (může se stát, že nebude potřeba, záleží na množství bagety)
máslo
na ozdobení opečenou slaninu či krutony

Postup přípravy receptu

  1. Na troše másla opražíme 1/3 z nastrouhaného množství bagety, zalijeme horkou vodou (vývarem), dáme bujon, (při použití vývaru se už nedává), prolisujeme česnek, pokud máme hodně silný, nemusí ho být tolik a dosypeme zbytek bagety, chvilku necháme nasáknout a pak rozmixujeme.

  2. Za stálého míchání vlijeme smetanu, osolíme a opepříme, necháme projít varem, ale pozor, smetana má tendenci pěnit, tak ať vám nevyletí pěna po kuchyni.

  3. Pokud je česnek moc cítit, dáme trochu másla či smetany, tím trochu srazíme chuť, podáváme horkou, nejlépe v chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!