Šneky s rumovými rozinkami a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml vlažného mléka
150 ml oleje
1/2 kg hladké mouky
špetka soli
3 PL cukr krupice nebo krystal
1/2 kostky droždí (nebo 1 sušené droždí)
Náplň:
100 g másla
100 g rozinek
100 ml rumu
1 PL medu
skořice a třtinový nebo bílý cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme tekuté, poté sypké suroviny, navrch rozdrobíme droždí. Necháme zpracovat a vykynout na programu Těsto. Pokud byste těsto dělali ručně, pak standardně z trochy mléka, cukru a droždí nechat vzejít kvásek, pak vmíchat do zbytku surovin, důkladně promíchat a nechat vykynout cca 1 hod.

  2. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník cca 20 cm široký, 2 cm silný. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a cukrem, rozložíme rozinky.

  3. Po delší straně stočíme do rolády, nakrájíme na cca 3 cm vysoké šneky, které klademe asi 1 cm od sebe na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem, boky potřeme máslem. Zbytek rozpuštěného másla použijeme na horní plochu, důkladně potřeme, aby máslo proteklo i dovnitř.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C dozlatova. Ještě horké potřeme rumem smíchaným s medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!