Šneky s rumovými rozinkami a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 1/2 kg hladké mouky
- špetka soli
- 3 PL cukr krupice nebo krystal
- 1/2 kostky droždí (nebo 1 sušené droždí)
- Náplň:
- 100 g másla
- 100 g rozinek
- 100 ml rumu
- 1 PL medu
- skořice a třtinový nebo bílý cukr dle chuti
Postup Šneky s rumovými rozinkami a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme tekuté, poté sypké suroviny, navrch rozdrobíme droždí. Necháme zpracovat a vykynout na programu Těsto. Pokud byste těsto dělali ručně, pak standardně z trochy mléka, cukru a droždí nechat vzejít kvásek, pak vmíchat do zbytku surovin, důkladně promíchat a nechat vykynout cca 1 hod.
Vykynuté těsto vyválíme na obdélník cca 20 cm široký, 2 cm silný. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a cukrem, rozložíme rozinky.
Po delší straně stočíme do rolády, nakrájíme na cca 3 cm vysoké šneky, které klademe asi 1 cm od sebe na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem, boky potřeme máslem. Zbytek rozpuštěného másla použijeme na horní plochu, důkladně potřeme, aby máslo proteklo i dovnitř.
Pečeme v troubě předehřáté na 160°C dozlatova. Ještě horké potřeme rumem smíchaným s medem.