Omeleta s ředkvičkami a medvědím česnekem s parmazánovým dipem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
- sůl, pepř
- 6 ředkviček
- hrst medvědího česneku
- 1 lžíce ghí nebo másla
- Dip:
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, sladká paprika
Postup Omeleta s ředkvičkami a medvědím česnekem s parmazánovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Vejce dobře rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
Česnek nakrájíme nožem nebo nastříháme nůžkami na tenké proužky, ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a asi dvě ředkvičky si odložíme stranou.
Na pánvi rozpustíme ghí nebo máslo, rozložíme plátky ředkviček a zasypeme medvědím česnekem. Necháme krátce zavadnout a pak zalijeme připravenými vejci a lehce vše promícháme.
Omeletu necháme chvilku tuhnout, pak ji hned překlopíme na polovinu a vyndáme z pánve ještě ve chvíli, kdy je uvnitř vláčná.
Dip: zakysanou smetanu smícháme s parmazánem, přidáme špetku soli a špetku pepře, trochu sladké papriky a dobře promícháme.
Omeletu ozdobíme odloženými ředkvičkovými plátky a servírujeme s připraveným dipem.