Vepřová polévka s masem a zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg masitých vepřových kostí nebo žeber
1 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
3 lžíce mražené kukuřice
malá chilli paprička
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
celý pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí, česnekem a kořením. Vaříme pomalu (táhneme) asi 1,5 hodiny.

  2. Ze začátku vaření sbíráme pěnu z povrchu. 20 minut před dovařením přidáme kořenovou zeleninu.

  3. Hotovou polévku scedíme a obereme maso z kostí. Přidáme kukuřici, nakrájenou zeleninu a maso.

  4. Společně chvíli povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými nudlemi a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!