Vepřová polévka s masem a zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg masitých vepřových kostí nebo žeber
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 3 lžíce mražené kukuřice
- malá chilli paprička
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- celý pepř
- sůl
- petrželka
Postup Vepřová polévka s masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí, česnekem a kořením. Vaříme pomalu (táhneme) asi 1,5 hodiny.
Ze začátku vaření sbíráme pěnu z povrchu. 20 minut před dovařením přidáme kořenovou zeleninu.
Hotovou polévku scedíme a obereme maso z kostí. Přidáme kukuřici, nakrájenou zeleninu a maso.
Společně chvíli povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými nudlemi a petrželkou.