Mandlové slané pečivo

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g jemně strouhaného tvrdého sýra
100 g mletých loupaných mandlí
300 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
2 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
Na potření: rozšlehané vejce
Na posypání: sekané či nahrubo mleté mandle, sůl, koření dle chuti (paprika, kmín....)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Na vále vyválíme, vykrajujeme čtverečky, kolečka apod. potíráme vejcem, sypeme mandlemi a kořením. Můžeme vykrájet tvary, potřít vejcem a doprostřed vtlačit půlku mandle.

  2. Pečeme při 180°C do růžova. Podáváme vychladlé k vínu, pivu nebo jen tak zobeme.

  3. Uvedené tvary lze také slepovat různými slanými pomazánkami a pěnami např. z tvarohu, Lučiny, šunky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!