Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 400 g hladké mouky
- (část můžeme nahradit moukou špaldovou)
- 50 g změklého sádla
- 200 ml vlažné vody
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička soli
- 30 g čerstvého droždí
- Na potření:
- 1 rozkvedlané vejce
- Na posypání:
- hrubá sůl, kmín, mák, sezam, dýňová semínka - prostě to, co má kdo rád
- Na obměnu: můžeme přidat sekané škvarky, bylinky, sekané ořechy, pizzové koření....
Postup Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta bez pečení.
Vykynuté těsto vyjmeme na vál, rozválíme na kola, která rozkrájíme na trojúhelníky a od širší strany trojúhelníku motáme rohlíky. Z těsta také můžeme jen oddělovat kousky těsta a z nich vytvarujeme rohlíky (rovné, zahnuté). Z uvedené dávky dělám asi 12 ks rohlíků. Hotové přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut odpočinout. Pak potřeme vajíčkem a sypeme podle chuti.
Pečeme při 200 °C asi 12 minut - doba pečení se řídí podle velikosti rohlíku. Vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.