Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

400 g hladké mouky
(část můžeme nahradit moukou špaldovou)
50 g změklého sádla
200 ml vlažné vody
1 lžíce krupicového cukru
1 lžička soli
30 g čerstvého droždí
Na potření:
1 rozkvedlané vejce
Na posypání:
hrubá sůl, kmín, mák, sezam, dýňová semínka - prostě to, co má kdo rád
Na obměnu: můžeme přidat sekané škvarky, bylinky, sekané ořechy, pizzové koření....

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta bez pečení.

  2. Vykynuté těsto vyjmeme na vál, rozválíme na kola, která rozkrájíme na trojúhelníky a od širší strany trojúhelníku motáme rohlíky. Z těsta také můžeme jen oddělovat kousky těsta a z nich vytvarujeme rohlíky (rovné, zahnuté). Z uvedené dávky dělám asi 12 ks rohlíků. Hotové přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut odpočinout. Pak potřeme vajíčkem a sypeme podle chuti.

  3. Pečeme při 200 °C asi 12 minut - doba pečení se řídí podle velikosti rohlíku. Vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!