Kdoulový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 000 g kdoule = dule v očistenom stave
1 ks skořice
5 ks hřebíčky = klinčeky
500 g krystalový cukr
citronová šťáva (z 1/2 citronu)
cca 200-250 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Dule očistíme suchou servítkou, utierkou od chĺpkov, ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kúsky.

  2. Podlejeme vodou a privedieme do varu so škoricou, klinčekmi.

  3. Rozvaríme na kašu, vylovíme klinčeky a škoricu, tyčovým mixérom po čiastočnom schladnutí rozmixujeme.

  4. Pridáme citrónovú šťavu a cukor a pomaly varíme na požadovanú hustotu, často miešame.

  5. Dáme do vysterilizovaných pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom, po cca 10 minútach obrátime späť. Varením džem získava červenkastú farbu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!