Kdoulový sýr ze slupek

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 kg dobře odleželé vyzrálé kdoule
20 dkg krystalového cukru
50 g hrozinek
50 g posekaných vlašských ořechů
2 g kyseliny citronové
1 ČL mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.

  2. Slupky použijeme na výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlijeme vodou do výšky cca 2 cm, přidáme cukr, kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.

  3. Hmotu rozetřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy a hrozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!