Hrníčková buchta II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- rum
- 2 vejce
- 100g hořké čokolády
- 3 lžíce kakaa
Postup Hrníčková buchta II.
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny sypké suroviny (mouku, cukry, prášek do pečiva, pudink). V jiné nádobě rozmixujeme tekuté suroviny (mléko, olej, rum a vejce). Do tekuté směsi pomalu vmícháme sypké suroviny.
Polovinu těsta odlijeme a vmícháme do ní kakao a nasekanou čokoládu. Nakonec střídavě nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme na 200°C asi 15 minut.