Bezlepkový habešan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g bezlepkové hladké mouky
160 g moučkového cukru
2 vejce
2 PL medu
1 PL rumu
1/2 kL jedlé sody
2 ČL koření do perníku(pomleté skořice,badyán,hřebíček,nové koření)
Náplň:
dobrá švestková povidla - 300 ml (výborná jsou domácí z trouby)
1 PL rumu
mletá skořice na posyp
150 g lískových ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme klidně i několik dní odležet v lednici.

  2. Lískové ořechy necháme na 10 minut v troubě na 180°C, až ztmavne vrchní slupka a začne se oddělovat. Oříšky se pak snáze sloupnou a uvolní příjemné ořechové aróma.

  3. Odležené těsto rozválíme mezi dvěma foliemi a nebo sáčky na placku, jako bychom dělali štrúdl.

  4. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.

  5. Následně posekáme na hrubo oříšky (používám houpačku na bylinky). Nebo v utěrce potlučeme válečkem a nebo boční stranou paličky.

  6. Vzniklou ořechovou drtí posypeme rozetřená povidla a pomocí folie opatrně zavineme jako štrůdl.

  7. Pomocí fólie opatrně přendáme na plech s pečícím papírem.

  8. Pečeme na 180°C dozlatova. Je to cca 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!