Bezlepkový habešan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 400 g bezlepkové hladké mouky
- 160 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 2 PL medu
- 1 PL rumu
- 1/2 kL jedlé sody
- 2 ČL koření do perníku(pomleté skořice,badyán,hřebíček,nové koření)
- Náplň:
- dobrá švestková povidla - 300 ml (výborná jsou domácí z trouby)
- 1 PL rumu
- mletá skořice na posyp
- 150 g lískových ořechů
Postup Bezlepkový habešan
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme klidně i několik dní odležet v lednici.
Lískové ořechy necháme na 10 minut v troubě na 180°C, až ztmavne vrchní slupka a začne se oddělovat. Oříšky se pak snáze sloupnou a uvolní příjemné ořechové aróma.
Odležené těsto rozválíme mezi dvěma foliemi a nebo sáčky na placku, jako bychom dělali štrúdl.
Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.
Následně posekáme na hrubo oříšky (používám houpačku na bylinky). Nebo v utěrce potlučeme válečkem a nebo boční stranou paličky.
Vzniklou ořechovou drtí posypeme rozetřená povidla a pomocí folie opatrně zavineme jako štrůdl.
Pomocí fólie opatrně přendáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 180°C dozlatova. Je to cca 30 min.