Špenát s bramborovým knedlíkem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balení mraženého špenátu (může být i ochucený)
- 1 dl vody
- necelý 1 dl mléka
- 1/4 masoxu
- zásmažka (cca 2 cm másla + 1 a 1/2 lžíce mouky)
- špetka soli
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
Postup Špenát s bramborovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme mražený špenát a 1 dl vody. Necháme ho pomalu rozpustit.
Do rozpuštěného špenátu přidáme necelý 1 dl mléka a masox.
Připravíme zásmažku. V malém hrnci nebo na malé pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud zásmažka nezačne zlátnout.
Zásmažku přidáme do špenátu. Od této doby bude špenát trochu prskat, takže je lepší zakrýt hrnec pokličkou. Po přidání zásmažky špenát častěji zamícháme, aby se nepřipálil. Necháme probublávat 5-10 minut.
Do špenátu přilijeme rozšlehané vejce a dobře promícháme.
Hotový špenát dochutíme solí a prolisovaným česnekem.
Podáváme s uvařeným vajíčkem, párkem nebo s výpečky. Jako přílohu volíme bramborový knedlík nebo vařené brambory.