Špenát s bramborovým knedlíkem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení mraženého špenátu (může být i ochucený)
1 dl vody
necelý 1 dl mléka
1/4 masoxu
zásmažka (cca 2 cm másla + 1 a 1/2 lžíce mouky)
špetka soli
1 stroužek česneku
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme mražený špenát a 1 dl vody. Necháme ho pomalu rozpustit.

  2. Do rozpuštěného špenátu přidáme necelý 1 dl mléka a masox.

  3. Připravíme zásmažku. V malém hrnci nebo na malé pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud zásmažka nezačne zlátnout.

  4. Zásmažku přidáme do špenátu. Od této doby bude špenát trochu prskat, takže je lepší zakrýt hrnec pokličkou. Po přidání zásmažky špenát častěji zamícháme, aby se nepřipálil. Necháme probublávat 5-10 minut.

  5. Do špenátu přilijeme rozšlehané vejce a dobře promícháme.

  6. Hotový špenát dochutíme solí a prolisovaným česnekem.

  7. Podáváme s uvařeným vajíčkem, párkem nebo s výpečky. Jako přílohu volíme bramborový knedlík nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!