Pórkový špenát
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g špenátu (měla jsem mražený)
- 1 menší pórek (celý)
- 1 menší cibule
- 1 střední brambor
- 1 lžíce másla
- 4-5 stroužků utřeného česneku
- smetana 31% na zjemnění
- vývar nebo voda
- sůl
Postup Pórkový špenát
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a přisypeme brambory. Dusíme asi 5-6 minut do měkka a vydušení většiny vody.
K pórku přidáme povolený špenát a přivedeme k varu. Společně vaříme krátce, aby si špenát zachoval barvu. Vše rozmixujeme (kdo chce), přidáme smetanu a česnek. Hustota by měla být akorát, jinak stačí přidat trochu jíšky. Dochutíme a podáváme s bramborami a vařeným masem nebo vejci.