Dvoubarevný jahelník plný ořechů

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny na formu o průměru 18 cm:
100 g jáhel
50 g lískové oříšky
50 g lněné semínko
50 g slunečnicová semínka
2 vejce
2 lžíce kakaa
4 lžíce kokosového oleje
30 g vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min).

  2. Mezitím si v mixéru připravíme spodní vrstvu - oříšky a semínka rozdrtíme, přidáme kakao, kokosový olej a jeden žloutek. Na oslazení jsem použila půl sáčku vanilkového cukru, tedy 10 g. Řiďte se ale raději podle sebe. Ke směsi podle potřeby doléváme vodu, až nám vznikne tužší těsto.

  3. Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme to trouby a předpečeme asi 15 minut.

  4. Uvařené jáhly přemístíme z hrnce do mixéru, přidáme 20 g vanilkového cukru a zbytek vajíček. Vše rozmixujeme na hladký krém a nalijeme na tmavou spodní krustu.

  5. Pečeme v troubě do zpevnění povrchu, poté necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!