Dvoubarevný jahelník plný ořechů
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny na formu o průměru 18 cm:
- 100 g jáhel
- 50 g lískové oříšky
- 50 g lněné semínko
- 50 g slunečnicová semínka
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce kokosového oleje
- 30 g vanilkového cukru
Postup Dvoubarevný jahelník plný ořechů
Postup přípravy receptu
-
Jáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min).
Mezitím si v mixéru připravíme spodní vrstvu - oříšky a semínka rozdrtíme, přidáme kakao, kokosový olej a jeden žloutek. Na oslazení jsem použila půl sáčku vanilkového cukru, tedy 10 g. Řiďte se ale raději podle sebe. Ke směsi podle potřeby doléváme vodu, až nám vznikne tužší těsto.
Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme to trouby a předpečeme asi 15 minut.
Uvařené jáhly přemístíme z hrnce do mixéru, přidáme 20 g vanilkového cukru a zbytek vajíček. Vše rozmixujeme na hladký krém a nalijeme na tmavou spodní krustu.
Pečeme v troubě do zpevnění povrchu, poté necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.