Rolovaná vepřová plec s bramborovou roládkou.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové maso
petrželka
hořčice
sůl
pepř
koření dle chuti (já mám medvědí gril)
cibule
česnek
vývar (masox)
smetana
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso si rozkrojime na plát, naklepeme

  2. .Osolíme opepříme.

  3. Posypeme kořením (já mám medvědí gril), potřeme hořčicí a posypeme sekanou petrželkou.

  4. Zarolujeme, svážeme nebo spíchneme jehlami.Dame do pekáčku, podlijeme vývarem, posypeme hrube nakrájenou cibulí a jen rozplácnutým česnekem, posypeme znova kořením a dáme péct. V pruběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podlíváme.

  5. Když je maso měkké vyndáme ho, štávu s cibulí a česnekem přelijeme do kastrůlku a pomorným mixérem rozmixujeme.

  6. Přivedeme k varu a dochutime. Podle uvážení zahustíme, zjemníme smetanou a uplně nakonec přidáme kousíček másla.

  7. Bramborové rolky: Klasické bramborové těsto.Rozvalíme na plát potřeme vejcem a posypeme jemně stouhanou mrkví 2. nasekanou petrželkou.

  8. Zarolujeme zabalíme do alobalu potřeného olejem a vaříme cca 30 - 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!