Lahodná čokoládová pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g kvalitní hořké čokolády
- 80-100 g másla
- 200 g mascarpone
- vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- špetka skořice
- nasekané neslané burské oříšky (nemusí být)
Postup Lahodná čokoládová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Šleháme metličkou a po kouskách přidáváme mascarpone.
Odstavíme z ohně a šleháme do úplného rozpuštění. Vznikne hladký krém, který dochutíme cukrem a skořicí. Oříšky můžeme vmíchat, nebo jen pomazánku jen posypat.
Pomazánku uložíme do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici. Podáváme namazanou na pečivu, k palačinkám nebo do dezertů.