Carpaccio z červené řepy

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 červené řepy velikosti pěsti
100 ml olivového oleje
2 PL květového medu
2 PL cukru moučky
2 PL bílého vinného octa
3 PL pomerančového džusu
1 PL sojové omáčky
3 cm čerstvého zázvoru
15 dkg kozího sýra
hrst piniových semínek
snítka tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

  2. Ocet svaříme s cukrem, poté přidáme med, džus, snítku tymiánu, olej, sojovou omáčku, pepř a sůl. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní nastroúhaný zázvor.

  3. Plátky řepy vložíme do kameninové nádoby nebo zavařovací sklenice a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň přes noc, raději však 2 dny.

  4. Pak plátky řepy naaranžujeme na talíř, poklademe hrudkami sýra a posypeme nasucho opraženými oříšky. Podáváme s bílou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!