Carpaccio z červené řepy
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 červené řepy velikosti pěsti
- 100 ml olivového oleje
- 2 PL květového medu
- 2 PL cukru moučky
- 2 PL bílého vinného octa
- 3 PL pomerančového džusu
- 1 PL sojové omáčky
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 15 dkg kozího sýra
- hrst piniových semínek
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
Postup Carpaccio z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
Ocet svaříme s cukrem, poté přidáme med, džus, snítku tymiánu, olej, sojovou omáčku, pepř a sůl. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní nastroúhaný zázvor.
Plátky řepy vložíme do kameninové nádoby nebo zavařovací sklenice a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň přes noc, raději však 2 dny.
Pak plátky řepy naaranžujeme na talíř, poklademe hrudkami sýra a posypeme nasucho opraženými oříšky. Podáváme s bílou bagetou.