Rychlý špekáčkový salát s rajčaty

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1-2 špekáčky (podle velikosti a hladu)
2 větší rajská jablíčka (nebo 3 menší)
cibule (může být i jarní cibulka)
pepř
2 lžíce octa
2 lžíce vody
cukr (cca 1 lžička moučkového)
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a spolu s rajčaty pokrájíme na slabší kolečka. Cibuli pokrájíme buď na půlměsíčky, nebo nadrobno, jak to má kdo rád. Urovnáme na talíř, střídavě dáváme kolečko rajčete a kolečko špekáčku, posypeme cibulí a opepříme podle chuti. Cibuli můžeme použít i jarní naťovou, jak nať, tak i bílé části a dáme jí hodně, je jemnější. Nebo si ji nasypeme navrch jako ozdobu na bílou cibuli.

  2. Nálev z octa, vody, cukru a špetky soli, kterým rajčata a špekáčky na talíři zalijeme, by měl být poněkud ostřejší. Podáváme s chlebem jako rychlou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!